søndag den 14. april 2013

Husets børneservice

Herhjemme har vi efterhånden en god stak børneservice. En god blanding af gamle sager og nyt (dog stadig med strejf af retro).

For nyligt opdagede jeg at Dick Brunas fine streg har fundet vej til Rosti Mepal. NØJ det er fint! Og ganske praktisk med plastikservice til den alder hvor ALT skal vendes og drejes - og kastes på gulvet!

Jeg fik bestilt to sæt, plus en ekstra, lille skål. Så er der også til når der kommer besøg af kusinen. ;) De er fra Rosti-mepal.dk.


Forleden, da jeg var på loppetur med min mor, fandt jeg denne fine, dybe tallerken. Den er tysk, og har da de mest fantastiske tegninger. Den har været benyttet uafbrudt, siden den kom hjem til Rabarberlandet.


Vi har dog tidligere købt dette fantastiske sæt med Graziela print, fra Kirkesjov. Det er jo bedst med porcelæn til varm mad, så især skålen bliver flittigt benyttet til morgengrøden.


Kattesættet fandt vi engang på Forum loppemarkedet. Det er ret gammelt, og noget tyndt i det, synes jeg. Det venter på at hun bliver lidt ældre, og kan spise pænt. :) De små bolde, garnnøgle, trådrulle og mus er bare så fine, og giver lige sættet lidt ekstra finhed.
Vi har også nogle kopper og glas. Musselkoppen kommer på bordet fra tid til anden, men det er mor eller far der holder koppen! Miffy er som altid skøn, så da jeg faldt over denne, måtte den med hjem.

 - endda med fin mussel-blomst indeni:


Glassene her er fra min egen barndom. De kom med Lillebror Smøreost i, og vi samlede! Så min gensynsglæde var stor, da disse lå hos den lokale marskandiser. Jeg husker noget om, at osten smagte forfærdeligt, men glassene var jo fine...


Koppen her har vi brugt til Esther indtil nu, men nu, hvor tænderne er kommet frem, synes jeg ikke den er det bedste valg længere... den er nemlig i stål. Det er en gammel Lundtofte sag med Ole Lukøje på.


Vi har endda et par tudkopper mere, hundene fra Ikea, som ALLE nærmest har! haha. Men dém gider jeg altså ikke tage billeder af.

Sidst, men ikke mindst: Bestik!

Esther fik Julius sættet da hun blev født, af sin morbror og tante. Smadder fint, men da gaflen er lidt skarp/"stikkende", syntes vi at hun skulle have et sæt hun kunne bruge nu. Det blev atter Miffy, fra Rosti-mepal.
Jeg har stadig mit eget sæt børnebestik, omend det ikke er hvad det har været. Det har vist været lidt for meget i opvaskeren, for trykket er efterhånden væk. :-(
Det er fra Japanske Sanrio, og er med printet "Little Twin Stars", som stadig bliver brugt til alskens ting. Heldigvis blev det aldrig så populært som Hello Kitty.Hvilket børneservice har I hjemme hos jer? 

Har du stadig dit eget børnebestik liggende, 
og hvad mon du havde? 


6 kommentarer:

 1. Sikke en fin samling. Vi har alt muligt, retro pastel-rosti, clevin rosti, ikea, hollys, blandede retro-fund i porcelæn, mumi og noget fransk rum-inddelt.

  SvarSlet
 2. Gosh en samling Camille :-) Vi har Clevin fra Rösti, den samme Miffy kop og en Mumi kop med to hanke, den muselmalede kop med to hanke, tallerkener fra Zebra med fire rum (virkelig et hit) og så en god stak melaminkrus og Ikea-crap :-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
 3. Så mange flotte serviser. Jeg elsker slike til barn, og kan ikke gå forbi dem i gjenbruksbutikkene :)

  SvarSlet
 4. Jeg fik aldrig kommenteret på indlægget her, men hyggede mig så meget med at se alt det fine børneservice i Jeres hjem. Her (og i DK) har vi også en del.

  Alle sagerne herover er så fine, men den tyske tallerken er en favorit ;) Og de gamle katte og det musselmalede er så fine.

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 5. Så fint service til Esther :) Altså vi har ikke rigtig noget endnu, da vi ingen børn har. Men jeg har lidt til når niecen kommer forbi, men det er nymodens plastik :) Ved godt hvad jeg skal på jagt efter til når vi får vores egen bettepjevs:)

  SvarSlet
 6. Hi!
  I really like your blog and have therefore I nominated you for the Liebster Award!
  If you're interested, you can find more info in my blog
  - Anna

  SvarSlet